Onze Werkwijze

Intake

Ken je dat gevoel? Nadat je een nieuw persoon de hand schudt weet je na een paar tellen dat het goed zit? Je weet in mum van tijd of de klik er is. Zo werkt dat ook tijdens de intake in onze praktijk. We beginnen bij de basis en die is jouw allereerste gevoel dat je hebt bij de kennismaking.

Alles begint bij de basis en de basis dat ben jij!

Hierna begint het werkelijke kennismakingsgesprek, het voelen wie er tegenover je zit. Tijdens het intakegesprek maken we uitgebreid kennis met elkaar. We gaan de verbinding met elkaar aan en zoeken naar de onderlinge connectie.

Tijdens de intake kijken we ook naar wat de precieze reden is dat je je hebt aangemeld voor een traject bij Praktijk met Hart en Ziel.

 

Anamnese

Op basis van het intakegesprek stelt de therapeut de anamnese op. Een anamnese is de formulering van de hulpvraag.  Op basis van ons intakegesprek beschrijft de therapeut alle relevante informatie die afkomstig is uit het geschetste beeld en de ziektegeschiedenis van jou als cliënt.

Een anamnese bij Praktijk met Hart en Ziel is royaal. Wij kijken verder dan alleen jouw lichamelijke- of geestelijke klachten. Deze klachten zijn vaak de verschijningsvorm van onderliggende aandachtsgebieden.
Vergelijk dit met de rook bij een brandje in een hooiberg. De rook is het signaal dat er ergens iets broeit. Het wegnemen van de rook lost het smeulen in het broeinest niet op.

Behandelplan

Op basis van de Anamnese stelt de therapeut een behandelplan op. Hierin mag je verwachten dat duidelijke doelstellingen zijn opgenomen. Dit zijn de doelen waar we naar toe werken.

Wanneer hierbij Malva-therapie gebruikt gaat worden is dit altijd op basis van heel duidelijk opgestelde protocollen.
Voor aanvang van het behandeltraject wordt deze uitgebreid met jou besproken.

Het behandeltraject

Afhankelijk van het traject dat je volgt starten de behandelingen op. Voor de inhoud en werkwijze van de verschillende behandelingen verwijs ik je naar de specifieke pagina’s over de trajecten

  • Malva therapie
  • Coaching en bewustwording
  • Ontspanning(*behalve de losse ontspanningstrajecten)

(tussen)evaluatie

Voorafgaand aan elke behandeling kijken we wat de effecten zijn van voorgaande sessies. Op basis daarvan maken we aanpassingen in het traject.

Er wordt altijd tussentijds gekeken naar waar jij op het moment staat. We spelen in op jouw huidige situatie, want een behandeling is enkel effectief als we hier volledig rekening mee houden.
We kijken naar hoe jij binnenkomt en welke behandelmethode op dat moment het beste past.  Voor één klacht zijn er verschillende behandelingsvormen en per sessie beoordelen we dan ook welke werkwijze op dat moment het beste aansluit.